Positief gedrag benoemen en belonen werkt als het beste

Kindercoaching

ondersteuning voor kinderen en ouders

kinderen rennen

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van begeleiding aan kinderen en ouders. Het traject duurt vaak kort en is er op gericht dat een kind weer goed in zijn vel komt te zitten. Soms voelt een kind zich boos, piekert te veel, voelt zich eenzaam, angstig of verdrietig, heeft het kind weinig zelfvertrouwen, of moeite met de scheiding van zijn ouders, wordt het op school gepest of is zelf degene die pest, slaap slecht of nog meer onderwerpen. Dit kunnen allemaal situaties zijn om met een kindercoach in gesprek te gaan.

Als coach ga ik samen met je kind bespreken wat we kunnen doen zodat je kind weer in zijn kracht komt te staan en lekker weer in zijn vel gaat voelen. We werken aan het zelf(vertrouwen) van je kind. Door middel van nieuwe inzichten leert je kind om te gaan met  emoties, weerbaarheid en sociale vaardigheden.

Kindercoaching gaat meestal gepaard met een samenwerking met ouders. De ouders spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven van een kind. Het is waardevol, effectief en het geeft energie om hierin samen op te trekken. De ouders kennen hun kind het allerbeste.

Ik kan situaties waarin jullie samen beleven juist gemakkelijker van een afstand bekijken als kindercoach. We delen inzichten en ervaringen met elkaar. Zo deel ik ook inzichten en tips met je kind en ouders, waarmee jullie thuis ook aan de slag kunnen. We bespreken samen welke kwaliteiten en krachten je kind in zich heeft en hoe het deze kan gebruiken in een situatie die voor hem of haar lastig zijn. Ook verkennen en leren we nieuwe vaardigheden die je kind kunnen helpen in deze lastige situaties.

Eén op één coaching traject

Naar aanleiding van je mail of telefoontje, maken we een keer gratis en vrijblijvend kennis. Meestal is dit een kennismaking tussen de ouders en mij, maar het is ook mogelijk dat je kind hierbij aansluit. Het voornaamste doel is een gevoel creëren over wie ik ben en voor mij om jullie al een beetje te leren kennen. De kennismaking kan fysiek plaatsvinden of videobellen. Dat is aan jullie.

Daarna plannen we een intakegesprek. De intake duurt ongeveer een uur. Ter voorbereiding op de intake stuur ik je een aantal vragen toe.

Vervolgens vinden 3-4 sessies met je kind plaats, de eerste keer maken we vooral kennis en verken ik de situatie, het probleem en de hulpvraag met hem of haar. Voor mij is de hulpvraag van je kind altijd leidend en mijn startpunt. Ik ben er namelijk op gericht dat je kind mij vertrouwt, dat hij of zij zich gezien en uiteindelijk geholpen voelt. Alleen dan kunnen we samen het einddoel bereiken. 

De hoeveelheid sessies hangt van de hulpvraag af. Soms kan er meer nodig zijn. Dat bespreek ik dan samen met de ouders en hun kind

Halverwege het traject heb ik een gesprek met de ouders en het kind om de voortgang te evalueren.

Aan het eind van het traject bespreek ik samen met de ouders en kind of het einddoel is behaald.

Zou je graag meer informatie over Kindercoaching willen hebben dan kan je me gerust mailen!